Επαγγελματίες Yγείας

Επαγγελματίες Yγείας2018-08-07T12:45:01+00:00

Δρ. Άντονι Λίντς

MB, BS, MSc, CBiol, FSB

Cambridge Weight Plan
Ιατρικός Διευθυντής

Εισαγωγή
Η δίαιτα Cambridge, με την προσωπική υποστήριξη που παρέχει, έχει αποδειχθεί ότι πετυχαίνει μεγαλύτερες απώλειες βάρους από τις συμβατικές δίαιτες, σε μικρότερο χρονικό διάστημα, με χαμηλά ποσοστά εγκατάλειψης. Οι μεγαλύτερες απώλειες βάρους συνδέονται με μεγαλύτερες μειώσεις στην περιεκτικότητα λιπιδίων στα όργανα με επακόλουθη τη μεγαλύτερη ανάκτηση ευαισθησίας στην ινσουλίνη και τη συνολική βελτίωση απέναντι στον καρδιαγγειακό και μεταβολικό κίνδυνο. Μεεγαλύτερες απώλειες βάρους σημαίνουν επίσης μεγαλύτερη και ταχύτερη βελτίωση σε συμπτώματα όπως ο πόνος στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος και τα μέτρα της αναπνευστικής λειτουργίας στην αποφρακτική άπνοια ύπνου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας τα δημοσιευμένα ερευνητικά τεκμήρια.

Ιστορικό
Τα προγράμματα Total Replacement Diet (TDR) (δίαιτες που βασίζονται μόνο σε προϊόντα διατροφής τύπου και παρέχουν 810kcal ημερησίως) έχουν αποδειχθεί ότι παρέχουν περίπου 10kg ή περίπου 10% απώλεια βάρους σώματος σε δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ελλείψει προηγούμενης μελέτης που διεξήχθη σε μια πρωτοβάθμια περίθαλψη / κοινότητα, η μελέτη DROPLET (Doctor Referral of Overweight People to Total Energy Total Diet Replacement Treatment: τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή) σχεδιάστηκε για να ελέγξει κατά πόσον θα εμφανιστούν παρόμοιες απώλειες βάρους όταν οι παχύσαρκοι ασθενείς παραπέμφθηκαν σε έναν εμπορικό πάροχο (Cambridge Weight Plan) που λειτουργεί εκτός του χώρου της υγειονομικής περίθαλψης και με την ευθύνη για την ιατρική παρακολούθηση και διαχείριση να παραμένει στην ομάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Μια προκαταρκτική παρουσίαση έγινε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Βιέννη (23 Μαΐου έως 26 Μαΐου 2018) στο οποίο αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα της παραπομπής από τον Ιατρό σε ένα Σύμβουλο της Cambridge ή στη συνήθη φροντίδα. Η παρουσίαση έλαβε ευρεία αναφορά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Προκαταρκτικά αποτελέσματα
Ένα πρόγραμμα συνολικής απώλειας βάρους αντικατάστασης και συντήρησης Total Replacement Diet (TDR) που παραδόθηκε από έναν εμπορικό προμηθευτή (σε αυτή την περίπτωση στους Συμβούλους της Cambridge) μετά από παραπομπή από ιατρούς, οδήγησε σε λίγο περισσότερα από 10kg μέσης απώλειας βάρους (7kg περισσότερο από ένα συνηθισμένο πρόγραμμα φροντίδας) σε ένα έτος, ήταν ασφαλές και έδωσε περισσότερα οφέλη από το συνηθισμένο πρόγραμμα φροντίδας.

 

Doctor Referral of Overweight People to Low Energy total diet replacement Treatment (DROPLET): results of a randomised controlled trial Astbury, N. M.; Aveyard, P.; Nickless, A.; Hood, K.; Corfield, K.; Lowe, R.; Jebb, S. A. Obesity Facts 11 (Suppl1) page 298 doi 10.1159/000489691 https://www.karger.com/Article/Pdf/489691

Τι προσφέρει η δίαιτα Cambridge;

  • Τα προϊόντα της Cambridge συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς για την αντικατάσταση του γεύματος και την ολική αντικατάσταση της διατροφής (TDR). Είναι θρεπτικά πλήρεις ανταποκρινόμενες στις καθημερινές απαιτήσεις για μικροθρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Τα προϊόντα που προσφέρονται είναι σούπες, σέικ, μπάρες και μια ποικιλία από συμβατικά τρόφιμα: χυλό, ζυμαρικά και προϊόντα ρυζιού. 
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τέσσερα προϊόντα για την παρασκευή μιας διατροφής 800kcal/d. Εντούτοις, τα επίπεδα πρόσληψης γάλακτος, όπως τα 1000kcal/d, τα 1200kcal/d και τα 1500kcal/d, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα σχέδια του Milk Option για απώλεια βάρους πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Αυτά τα υψηλότερα επίπεδα πρόσληψης ενέργειας επιτυγχάνονται με την προσθήκη αποβουτυρωμένου γάλακτος ή ακόμη και μικρών μερίδων συμβατικών γευμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.
  • Τα προγράμματα της δίαιτας Cambridge δουλεύουν αυξάνοντας το έλλειμμα διατροφής πάνω από το έλλειμμα 600kcal/d που χρησιμοποιείται συνήθως στη διαιτολογική πρακτική, προκαλώντας έτσι απώλειες βάρους που ξεπερνούν το 1kg / εβδομάδα.

  • Συνήθως οι γυναίκες χάνουν 1 έως 1,5 κιλό την εβδομάδα και οι άνδρες λίγο περισσότερο.

  • Οι γιατροί συχνά ανησυχούν πως η ταχεία και μεγάλη απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ανάκτηση βάρους ακόμα και περισσότερη από το πρωταρχικό βάρος του ασθενή. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την ανάπτυξη τρόπων για τη διατήρηση του βάρους  μετά από την απώλεια. Μια σειρά από δοκιμές έδειξαν πως η διατήρηση κιλών 10% εώς 15% του σωματικού βάρους είναι εφικτή για περίοδο μεταξυ ενός και τεσσάρων ετών.
  •  Η απώλεια μάζας λίπους έχει αποδειχθεί ότι είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη μετά την απώλεια βάρους με ένα TDR. Δέκα τοις εκατό του βάρους που χάθηκε και διατηρήθηκε σε ένα χρόνο με τη χρήση ενός TDR μετά από καρδιακή προσβολή ή στεντ ήταν άπαχη μάζα – πολύ χαμηλότερη από ότι η βιβλιογραφία γενικά υποδηλώνει. Οι απώλειες σε ηλικιωμένους παχύσαρκους ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα γόνατος ήταν επίσης λιγότερες από το αναμενόμενο.
  • Οι Σύμβουλοι της Cambridge λειτουργούν μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων και πρωτοκόλλων για να διασφαλίσουν ότι η επιλεγμένη διατροφή είναι κατάλληλη για το προφίλ του εκλαστοτε παχύσαρκου ατόμου. Υπάρχει μια σειρά βημάτων και τα άτομα ξεκινούν και κινούνται προς τα επάνω ή προς τα κάτω όσον αφορά την πρόσληψη ενέργειας ανάλογα με το τι είναι κατάλληλο. Αυτό είναι ένα πολύ ξεχωριστά καθορισμένο πρόγραμμα διατροφής.
  • Το Cambridge Weight Plan είχε πάντα μια πολιτική πλήρους διαφάνειας με την κατοχύρωση ερευνητικών δεδομένων από ερευνητικές ομάδες. Συνεπώς, όλες οι κλινικές δοκιμές αναφέρουν τα προφίλ ανεπιθύμητων ενεργειών. Ως αποτέλεσμα αυτής της εκτεταμένης γνώσης, οι Σύμβουλοι της Cambridge είναι σε θέση να προειδοποιούν για τα κοινά  δυσμενή συμβάντα και να εξασφαλίζουν καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες τους – τους ασθενείς σας.
  • Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει την επίδραση του TDR στον διαβήτη τύπου 2 – σε μια μελέτη που βασίζεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα, τρεις από τέσσερις από αυτούς με πρώιμο διαβήτη (διαγνωσμένοι για λιγότερο από έξι χρόνια) παρουσίασαν ύφεση ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος διατροφής και συντήρησης που παρέχεται από επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

 

 

 

Παρακολουθήστε την εκπομπή του BBC που καλύπτει τα αποτελέσματα της έρευνας των 5 ατόμων που ακολούθησαν τη διατροφή υγρών της Cambridge. Όλοι οι συμμετέχοντες αντιστρέψαν τις παθήσεις τους που σχετίζονται με την παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένου του Πάστορα Lomas, ο οποίος αντέστρεψε την πάθηση διαβήτη τύπου 2.

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για τη δοκιμή DiRECT εδώ:
https://www.cambridgeweightplan.com/news/2906/cambridge-weight-plan-used-in-ground-breaking-remission-trial
ή δείτε μια περίληψη της έρευνας εδώ:
http: //www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)33102-1/fulltext
Η δοκιμή DROPLET έδειξε ότι οι γιατροί μπορούν να παραπέμπουν τους ασθενείς στους στη δίαιτα Cambridge και τους Συμβούλους της με σιγουριά. Μια σύνδεση με μια προκαταρκτική έκθεση παρέχεται παραπάνω.