Πως να ξεπεράσετε παχυσαρκία και Διαβήτη Τύπου 2 με την δίαιτα Cambridge

Τι είναι ο Διαβήτης;

Ο Διαβήτης τύπου 2 συμβαίνει όταν το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη για να λειτουργήσει σωστά ή τα κύτταρα του σώματος δεν αντιδρούν στην ινσουλίνη. Αυτό σημαίνει ότι η γλυκόζη παραμένει στο αίμα και δεν χρησιμοποιείται ως καύσιμο για ενέργεια.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι με τον Διαβήτη τύπου 2;

Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, όπως απώλεια όρασης, περιπτώσεις νεφρικής ανεπάρκειας και ακρωτηριασμούς των κάτω άκρων. Τα άτομα με διαβήτη είναι έως και πέντε φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν καρδιαγγειακές παθήσεις (όπως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο) σε σύγκριση με άτομα χωρίς διαβήτη. Ο διαβήτης μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά 5-10 χρόνια. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ο διαβήτης είναι η 4η βασική αιτία θανάτου στην Ευρώπη. Μια από τις κύριες αιτίες του διαβήτη είναι η παχυσαρκία. Η Κύπρος έχει ένα από τα υψηλότερα ευρωπαϊκά ποσοστά εμφάνισης της παχυσαρκίας.

Πώς συνέβη αυτό;

Με ανησυχητική ταχύτητα, ένα υψηλό ποσοστό του κυπριακού πληθυσμού έχει αλλάξει τη διατροφή του από υγιεινά, φρεσκομαγειρεμένα φρέσκα προϊόντα για να τρώει υψηλά επίπεδα επεξεργασμένων υδατανθράκων και κορεσμένων λιπαρών και να μην τρώει αρκετά φρούτα και λαχανικά. Τα γρήγορα φαγητά και τα αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη συμβάλλουν επίσης σημαντικά σε αυτό το πρόβλημα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται σε γραφεία αντί να εργάζονται χειρονακτικά. Οδηγούν, χρησιμοποιούν υπολογιστές και παίζουν παιχνίδια στον καναπέ τους. Επομένως, αυτή η έλλειψη κίνησης πρέπει να αντισταθμίζεται με καθημερινή άσκηση. Μελέτες έχουν δείξει ότι μόλις 30 λεπτά μέτρια άσκηση την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι αρκετά για την προώθηση της καλής υγείας και τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης Διαβήτη τύπου 2.

Πώς μπορεί το Cambridge Weight Plan να βοηθήσει άτομα με διαβήτη τύπου 2;

Όταν ένας πελάτης επιλέξει να ακολουθήσει τη δίαιτα Cambridge, θα καταναλώνουν εν μέρει ή ολικά αντικαταστάσεις γευμάτων της Cambridge. Κάθε γεύμα περιέχει το ένα τρίτο των ημερήσιων βιταμινών και ανόργανων συστατικών που απαιτείται από το σώμα να είναι υγιές. Οι υπέρβαροι και οι διαβητικοί είναι πολύ ανεπαρκείς ως προς τα θρεπτικά συστατικά επειδή ακολουθούν μια πολύ ανθυγιεινή διατροφή.

Το Cambridge Weight Plan είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθά στην αποκατάσταση του σακχάρου στο φυσιολογικό επίπεδο και αποκαθιστά το σώμα σε καλή υγεία. Όταν ένας πελάτης είναι σε χαμηλή θερμίδα Cambridge Step (800 θερμίδες) ακολουθεί ένα πρόγραμμα 3 γευμάτων της Cambridge, όπως χυλό, σπαγγέτι, ριζότο, σούπες, σοκολάτες κλπ. Και ένα συμβατικό γεύμα που περιλαμβάνει ψάρι ή κοτόπουλο. Το ψυχολογικό όφελος είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράζουν σνακ και να έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να καταναλώσουν κάτι απαγορευμένο. Αυτό το βήμα επίσης ενθαρρύνει την κέτωση, η οποία καίει μόνο το λίπος κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους, σε αντίθεση με το λίπος, τους μυς και τα οστά σε άλλες δίαιτες.

Τα παχύσαρκα άτομα γενικά φέρουν μεγάλη ποσότητα κοιλιακού λίπους, υποδεικνύοντας ότι τα όργανα καλύπτονται από λίπος, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο ασθενειών που απειλούν τη ζωή, όπως ο Διαβήτης τύπου 2. Με το κάψιμο λίπους και τη μείωση του λίπους γύρω από την κοιλιά, όχι μόνο οι κίνδυνοι αυτοί μειώνονται, αλλά το σώμα επαναφέρεται στη σωστή λειτουργία και πάλι, έτσι ώστε τα άτομα με Διαβήτη τύπου 2 να έχουν ακόμη και την κατάσταση τους αντιστρέψιμη. Αυτό είναι ένα πολύ κοινό αποτέλεσμα όταν οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πλέον φάρμακα για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα τους. Μόλις ο πελάτης φθάσει στο στοχευμένο βάρος, ο Σύμβουλος εκπαιδεύει τον πελάτη σχετικά με τον τρόπο υγιεινής διατροφής και τη διατήρηση του σωστού μεγέθους της μερίδας, τη μακροπρόθεσμη συντήρηση του βάρους και έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον κίνδυνος ανάπτυξης του Διαβήτη τύπου 2.

Χιλιάδες πελάτες παγκοσμίως, οι οποίοι προηγουμένως έπασχαν από Διαβήτη τύπου 2, επωφελήθηκαν πολύ από τη χρήση του Cambridge Weight Plan ως λύση απώλειας βάρους.

2018-09-06T11:23:26+00:00Σεπτεμβρίου 6th, 2018|Blog|